30 Nisan 2014 Çarşamba

kirmadan tesisat kaçak tespiti

Kırmadan tesisat kaçak tespiti kombiniz sürekli olarak su eksiltiyor, belli yerlerde zaman zaman su birikintileri ile karşılaşıyor, duvarda nemlilik hissediyor ve küflenmeler meydana geliyor, su faturanız normale göre daha fazla geliyor, alt kat komşunuzun tavanında nemlilik ya da renk değişimi meydana geliyor, evinize anlayamadığınız bir kötü koku yayılıyor ise bu problemlerden bir ya da bir kaçı ile karşı karşıya kalıyorsanız mutlak suretle bir su tesisatçısı ile görüşmenin zamanı gelmiş demektir. Zira bunlar su kaçağı belirtileri olmak ile birlikte derhal onarıma ihtiyaç duyulan meselelerdir.

Siz de böyle bir sıkıntı ile karşı karşıya kalıyorsanız su tesisatçınızı arayarak tesisat kaçak tespiti yapmasını isteyebilirsiniz. Şunu unutmamanız gerekmektedir ki siz net bir şekilde sızıntının nereden olduğunu anlayamazsınız. Bunu ancak bir uzman elindeki kameralı kaçak tespit cihazı ile anlayabilir. Bu cihaz sayesinde kesinlikle hiçbir yerin kırılmasına ihtiyaç duymadan noktasal tespit yapmak mümkündür. cihazı duvarlara tuttuğunuz zaman alarm ile ötecek ve sızıntının olduğunu belirtecektir.

Eğer ki evinizde ya da iş yerinizde su kaçağı varsa ertelememeniz gerekmektedir. Zira bu konuda yapacağınız ihmalkarlık ve sorunun üzerine gitmeme sonrasında sizin hatta komşularınızın çok büyük maddi zarara uğramasına sebebiyet verebilmektedir. Su kaçağı genel olarak eski binalarda oluşmaktadır. Bunun sebebi ise boruların belli bir süre sonra çürümeye başlıyor olmasından kaynaklanmaktadır. Bundan dolayı eski yapılar içerisinde oturan insanların bu konuya ayrı bir dikkat göstermeleri gerekmektedir. Ayrıca kalorifer peteklerinde de sızıntı olma ihtimali bulunmaktadır ki bu durum hem yakıt masrafınızı katlayacak hem de su faturanızın fazla gelmesini sağlayacaktır. Üstelik burada oluşan böyle bir sıkıntı aynı zamanda yeterli derecede ısınmanızın da önüne geçecektir.

Bir diğer sızıntı nedeni ise tuvaletlere atılan büyük maddelerdir. Bunlarda borularda tıkanıklığa sebebiyet vermek ile birlikte sonrasında çatlamalara ve tesisat kaçağı oluşmasına neden olmaktadır. bu durumun oluşturduğu en kötü şey ise boru içerisinde bulunan suyun çok pis olması ve kötü kokulara neden olmasıdır. Tabii ki aynı şekilde temizlik konusunda da sıkıntı oluşturmaktadır. Bundan dolayı tuvalete öncelikli olarak dikkat edilmesi gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder